NEWS / NIEUWS

Afscheid van een Legende Vechtzichts Hywel 1995-2020

Op de respectabele leeftijd moesten wij afscheid nemen van onze  legendarische Welsh sectie A hengst Vechtzichts Hywel

Hywel die als veulentje door ons werd aangekocht bij de familie Dobber groeide uit tot een bijzondere persoonlijkheid. Een geweldig karakter gehuld in een prachtig lijf dat het ideaal van een Welsh Mountain pony in onze ogen benaderde. In zijn grote zwarte ogen en spitse oortjes tekende het karakter van Hywel.

Als driejarige maakte hij zijn showdebuut op de Nationale hengstenkeuring van het NWPCS. Hywel kwam zag en overwon en werd winnaar van de oversease medal. Dat dit een start was van een showrecord die geen Nederlandse Welsh hengst tot op dit moment heeft weten te evenaren stonden wij niet bij stil. Hywel won tot driemaal toe het nationaal kampioenschap en werd tweemaal dagkampioen op de CHK. In Engeland won hij Cheshire, Northleach, South of England, Devon County en vele vele andere shows in de capable hands of Colin Tibbey. Het mooiste moment in zijn gehele carriere was het winnen van de hengstenklasse op de Royal Welsh en het daaropvolgende hengstenkampioenschap en reserve sectie A kampioen. Kampioenschappen op gedragen aan zijn fokkers wijlen de heer en mevrouw Dobber en pa Zoet die een jaar ervoor overleden.. Hywel was een hengst met altijd plezier en in zijn hinik dat heerlijke scherpe toontje. Hywel was de hengst die zijn nakomelingen over de hele wereld zag gaan. Zijn huldiging tot Elite hengst weerspiegelde dag door zijn nakomelingen met een vlaggendrager van ieder land waar Hywel nakomelingen hun weg hebben weten te vinden.  Hywel was een unieke fokhengst en zette bijzonder aansprekende nakomelingen op deze wereld. Wij noemen er een paar en ongetwijfeld zijn wij er enkele vergeten. Dit zegt alles over de invloed die hij heeft op de hedendaagse fokkerij

Hengsten; Marrenks Monty, Marrenks Wesley, Oldenzijlster Action Man, Meedembliks Fabris, Ysselvliedts Silver Line, Ysselvliedts Shy Rebel, Uiterwaarden Freelance, Uiterwaardens Expression, Vechtzichts Classic Popstar, Vechtzichts Carmelllo, Ysselvliedts Hyram, Winaldahiems Henchel, Sarum Pinot Grigio, Waterlands Amigi,  Ysselvliedts Glamour Boy, Ysselvliedts Irresitible,  Eindegoois Fellow, Ysselvliedts Highflyer, Ysselvliedts Showtime, Ysselvliedts Yarmouth en Sarum Red Knight.

Merries; Sarum Rose D Anjou, Sarum Sparkling Wine, Sarum Rose Garden, Sarum Rose Sparkling Champagne, Oldenzijlster Anthea, Ysselvliedts Nurlaila, Ysselvliedts Silhouette, Winaldahiems Henriette, De Evertshoeves Angali, Cindy, Blackblaze Hyanel, De Beukenallees Morning Star, Eindehoois Farrah, Lowlands Dawn, Voermanshofs Mari, Vughterheides Dreams of Same,  Ysselvliedts Nan Ling, Zonneweides Ilse en Cordials Sharon.

Een illustre rij met succesvolle nakomelingen van een slechts 1.17 metende schimmel Mountain hengst, Die wanneer hij optrad zo groot werd als een paard. Wij mogen met veel dankbaarheid terug zien op zijn leven en de invloed die deze hengst op onze fokkerij heeft uitgeoefend. Een bijzonder dank aan de familie Dobber, Colin Tibbey en Stewart en Annie Franklin die van grote invloed zijn op de Hywel dynasty. Met het sterven van Hywel verliezen wij een viervoetig vriend, een oogappel, Een indrukwekkende persoonlijkheid. Met dankbaar zien wij terug op alles wat hij ons gegeven heeft. Run free on the green hills our friend  

 

ADRES

Jan Boerswegje 3,
8091 PD Wezep
+31(0)653480960
INFO@YSSELVLIEDT.COM

© 2023 Ysselvliedt. All Rights Reserved.