Charmante Warmtebrons Zorro valt op tijdens DPC rijpony hengstenshow

 

 
 Op de Nationale rijpony hemngsten show van Dutch pony Championship waren wij aanwezig met de 4 jarige rijpony hengst Warmtebron. Ondanks dat Zorro de luide muziek en de mooie lichtshow indrukwekkend vond liet hij zich prima. Hij werd prachtig op foto en in een reel vastgelegd door Equinegeniek.
 
 
YSSELVLIEDTS WOODMAN UTRECHTS KAMPIOEN SPRINGEN

Wij kregen een leuk bericht van de familie Funke Kupper, hun dochter Marijke werd in Utrecht kampioen springen 60 cm met de door ons gefokte Ysselvliedts Woodman. Woodman is een zoon van Ysselvliedts Special Edition.  Mooi om te zien dat Ysselvliedts pony zo goed presteren in de sport.  Wij wensen Marijke met Ysselvliedts Woodman veel succes op de Nederlandse kampioenschappen.

 
 
VANAF 1 APRIL 2023 ZULLEN DE VOLGENDE WELSH HENGSTEN TER DEKKING STAAN OP YSSELVLIEDT

Vanaf 1 april 2023 zullen wij de volgende Welsh hengsten publiek ter dekking hebben op stal Ysselvliedt

 

Sectie A

- Jumper, Palomino

- Gloddiau Calon Lan, vos

- Lingardwood Percie Vere, bruin

- Ysselvliedts Nodawl, schimmel

Sectie B

- Cwrtycadno Glyndwr, Zwart

- Ysselvliedts Lord Markham, Palomino

- Rennaissance Plantaget, vos

 

Welsh rijpony

- Warmtebrons Zorro, Zwartbruin

 

Op onze hengstenpagina vindt u nadere informatie van deze hengsten. Op dit moment zijn wij druk bezig met onze hengstenbrochure en zullen er binnenkort van al deze hengsten videos verschijnen op onze website. Voor verdere informatie kunt u ons altijd mailen en/of bellen op 06-53480960

 
 
 
 
GLANSEVIN GOLDFINCH VERKOCHT NAAR BELGIE

De 7 jarige WElsh sectie B hengst Glansevin Goldfinch is verkocht naar stal T Keijtershof van Michael Landuyt en Aurelie Lefevre. De donkere vos hengst is een zoon van Eyarth Boreas uit de bekende hengstenmoeder Glansevon Gareland. Goldfinch bewees een goede fokhengst te zijn door oa zijn dochters Ysselvliedts Moircy die internationaal reserve kampioene werd en Ribbons Saleen die nationaal het beste jaarling werd. Ook zijn er al nakomelingen van Goldfinch geexporteerd naar Zweden en Canada. Wij wensen Michael en Aurelie veel succes met deze prachtige hengst.

 

CWRTYCADNO GLYNDWR TOT 1 APRIL NAAR STAL STOUGJESHOEVE

De zwarte Welsh sectie B hengst Cwrtycadno Glyndwr zal tot 1 april zijn dekkunsten verrichten bij stal Stougjeshoeve van Geert Verbaas en Kimberly Karsdorp. De extra bewegende zoon van Eyarth Beau Geste zal vanaf 1 april weer bij stal Ysselvliedt ter dekking zijn.

YSSELVLIEDTS NANTWICH EN RENNAISSANCE PLANTAGET GOEDGEKEURD IN DE HOOGSTE KLASSE

De Welsh sectie A hengst Ysselvliedts Nantwich en de Welsh sectie B hengst Rennaissance Plantagenet zijn afgelopen weekend beide goedgekeurd in de hoogste klasse op de hengstenkeuring in Rheinland.  De blonde vos sectie A hengst Ysselvliedts Nantwich is een zoon van de goedfokkende Sunwillow Troy uit de succesvolle palomino merrie Ysselvliedts Nanischa. Nanischa is een dochter van Ysselvliedts Helcyon uit de succesvolle Ysselvliedts N lijn. Nantwich werd door de jury omschreven als een rastypische hengst met een prachtig front met veel uitstraling. Goed gebouwd en liet sterke bewegingen zien. De eveneens voskleurige sectie B hengst Rennaissance Plantagenet viel bij de jury flink in de smaak. De chique voszoon van Waxwing Perrin uit de Carwed Charmer dochter Hafoderysgob Posh Spice, gefokt door Jean Luc Kumpen in Belgie. Plantagenet liet een stokmaat van 1.35 m. noteren en werd door de jury omschreven als een hele mooie B hengst, zijn bewegingen zijn ruim en werden met veel balans getoond.  Mooie belijnd met een sterke bovenlijn. Het is overbodig om te vermelden dat Ysselvliedt Welsh ponies bijzonder in zijn nopjes is met dit resultaat en  dat wij het komend seizoen deze beide hengsten met fantastisch afstamming dan ook met plezier dit jaar op Ysselvliedt zullen inzetten voor de fokkerij.