Springblossom show

 

 Afgereisd naar Merselo met de meiden en groom Ashley. Elaine mocht als eerste de ring in met Ysselvliedts Hello Goldstar. Ze won de young handler rubriek en werd 1e in de First Ridden rubriek. Uiteindelijk werd Elaine Overall Reserve Mini Champion.  Anwen showde Synod Rose Punch in de Young Handler rubriek 12-16 jaar. Rose had er zin in en ging haar eigen feestje vieren maar Anwen herstelde zich keurig en de jury vond dat ze het keurig oploste en werd uiteindelijk 1e geplaatst. Super trots op beide dames.  
Anwen mocht later ook groomen voor mama. In de zadelrubriek reden we eerst onze eigen show en later ging de jury de ponies ook nog narijden. Anwen mocht helpen de Rose punch af te zadelen en Yvette showde haar aan de hand en later reed de rijjury Rose zelf nog onder het zadel. Na overleg met de rijjury en jury(aan de hand)  eindigde we uiteindelijk op een 5e plaats. Aan de hand in de sectie C rubriek werk Rose 2e. 
 
 
Pentecost show

 2e Pinksterdag afgereisd naar Belgie met de sectie C merrie Synod Rose Punch en sectie A hengst Ysselvliedt's Hyram. Rose en Yvette mochten kwamen als 1e van start in de rubriek sectie C onder het zadel. Rose had er zin in. Ze lieten een nette verrichting zien en werden als 1e geplaatst.Daarna was het de beurt aan Anwen. Zij maakte haar debuut met Rosein de Young Handler class. Ze werden als 1e geplaatst. Later won Anwen het Overall Kampioenschap Young Handlers. s Middags was het de beurt aan Ysselvliedt's Hyram.  Prachtige verschijning. Hij zette zijn beste beentje voor en werd 1e geplaats in zijn rubriek. Ook Synod Rose Punch werd nog aan de hand geshowd door Yvette en werd 2e achter de latere Reserve Dagkampioen. 

 
 
 
 
Alden-Biesen show Belgie

 

 
 In alle vroegte met de grote Happy Equine vrachtwagen op pad. Welsh Belgium organiseerde de gezellige show tijdens een oogstfeest bij het mooie kasteel te Alden Biesen.
We showde de sectie B merrie Ysselvliedts Silk Sonate. Zij kwam 1e in haar rubriek. Na een spannende strijd werden we uiteindelijk Reserve b Kampioen. Elaine deed mee met Ysselvliedts Hello Goldstar. Ze reed een keurige show en werd Overall Reserve Mini champion. Anwen showde Synod Rose Punch in de grote young handler rubriek en werd kampioen Young Handler.
Yvette reed met Rose Punch een keurige show. Rose was heerlijk ontspannen en liet ondanks alle drukte rond de ring een mooie verrichting zien en werd Overall reserve Performanche Champion. Al met al was het een geslaagde dag met prachtig weer!.
  
 
 
YSSELVLIEDTS NODAWL VERTREKT NAAR BELGIE

De schitterende Welsh sectie A hengst Ysselvliedts Nodawl is verkocht naar de familie de Koker in Belgie. De succesvolle 7 jarige zoon van Eqoes Pickle O had vorig jaar een succesvol showseizoen in Groot Brittanie. Dit jaar behaalde hij de hengstenpremium op de voorjaars show in Belgie. Hij dekte een mooi aantal merries dit jaar op Ysselvliedt en worden er verschillende veulens van hem in 2024 verwacht.

 
 
 
 
YSSELVLIEDTS HYRAM NAAR BORDEVALLEY STUD IN GROOT BRITTANIE

De appelschimmel hengst Ysselvliedts Hyram is verkocht naar de Bordevalley stud in Groot Brittanie. Hyram is een zoon van Vechtzicht Hywel uit een dochter van Pendock Legend. Dit jaar behaalde Hyram de felbegeerde WPCV premium en werd hij reserve sectie A kampioen. In Groot Brittanie zal Hyram onder het zadel en aan de hand geshowd worden en ook worden ingezet voor de fokkerij

 
 
VOS SECTIE A HENGST GLODDIAU CALON LAN VERKOCHT NAAR DUITSLAND

De vierjarige Welsh sectie A hengst Gloddiau Calon Lan is verkocht naar stal Springfire in Duitland. De zoon van Cascob Wild At Hearth werd in 2022 door stal Ysselvliedt geimporteerd. Op de voorjaarsshow van de WPCV behaalde Calon Lan vlot de felbegeerde premium. De sterk gebouwde en bewegende Gloddiau Calon Lan was afgelopen jaar populair op Ysselvliedt en worden er in Nederland een mooi aantal nakomelingen van hem verwacht.

 
 
 
 
WELSH SECTIE A HENGST HULPENSTEYNS JUMPER VERKOCHT NAAR ARGENTINIE

De Palomino Welsh sectie A dekhengst Hulpensteyns Jumper is onlangs vertrokken naar het Zuid Amerikaanse Argentinie. Deze opvallende hengst werd geboren bij de familie Huisman in Rouveen. Jumper is een zoon van Ysselvliedts Hightech uit de merrie Joiners Margaritta van Ysselvliedts No Limit.  De driejarige Jumper behaalde in Belgie op de Spring show een Premium en werd tweede geplaatst. Op de WPCV springshow werd Jumper eerste geplaatst, kreeg een premium en werd reserve jeugdkampioen. Wij zijn er van overtuigd dat Hulpensteyn Jumper een fantastische Ambassadeur zal gaan worden voor het Welsh pony ras in Argentinie.

 
 
Enkele Ysselvliedt fokmerries vinden nieuw huis

Na een succesvol veulenseizoen moesten wij op stal Ysselvliedt keuzes maken. Maar liefst vier sectie A en 3 Welsh sectie B merrieveulens zijn aangehouden voor de opfok en moeten wij keuzes maken om de aantallen in balans te houden. De vijfjarige zwarte Welsh sectie B merrie Ysselvliedts Royal Princess (v. Ysselvliedts Seren Chevalier) werd samen met haar bruine merrieveulen Ysselvliedts Royal Gem   (v. Ysselvliedts Lord Markham) verkocht naar Frankrijk. de 18 jarige Samorens Kitty (v. Glansevin Graffiti) verhuisde onlangs naar het FRiese St Jacobiparochie. Van Kitty is nog een tweejarige zoon en eenjarige dochter op stal Ysselvliedt aanwezig. De schimmel merrie Lamge Vorens Candy is verkocht aan Hendrik de Jongh. Naar Duitsland vertrokken de schimmel Delami Simply Red en de vos Ysselvliedts Heyday Diva (v. Ysselvliedts Special Edition.

 
 
Welsh sectie A hengst Thistledown Grady verkocht naar Zwitserland

De 5 jarige Welsh sectie A hengst Thistledown Grady is onlangs verkocht naar Zwitserland. DE Blonde vos zoon van Thistledown Snowstorm werd als veulen in Groot Brittannie aangekocht door stal Ysselvliedt. Als driejarige werd Grady in Rheinland goedgekeurd in klasse 1. in 2022 en 2023 werd hij verhuurd naar Zweden voor de fokkerij. Kort na zijn terugkeer werd hij verkocht naar Zwitserland.

 
 
Welsh sectie A hengst Lingardwood Percie Vere verkocht naar Belgie

De 4 jarige bruine Welsh sectie A hengst Lingardwood Percie Vere is verkocht naar stal Bondcauter in Belgie. De rechtstreekse zoon van meervoudig kampioen Pinewell Bucksfizz uit de Royal Welsh kampioen Tamevalley Polka. Percie Vere werd als veulen door stal Ysselvliedt bij de fokker Sharon Fisher aangekocht. De hengst behaalde als driejarige zijn deklicentie en werd reserve kampioen van de driejarigen.

 
 
Yvette Zoet debuteert met haar Welsh sectie C merrie Synod Rose Punch

Op de WPCV stallion & Youngstock show debuteerde Yvette Zoet met haar Welsh sectie C Synod Rose Punch (v. Synod Rum Punch) in een sterke rijrubriek, werd vierde geplaatst en tevens hoogst geplaatste sectie C.  In de first ridden was Elaine met haar Ysselvliedts Hello Goldstar present. In alle Firstridden klasses die zowel Anwen als Elaine tot op heden gereden hebben werd geen gallop gevraagd en werd dit vrijwillig gesteld. Nu eiste het jurylid gallop en dat was voor dit moment nog een brugje te ver voor de 8 jarige Elaine. Ze reed keurig haar proefje , werd vijfde geplaatst omdat zij nog geen gallop liet zien.  Hopelijk krijgt Elaine binnenkort ook het vertrouwen om een gallopje met Goldstar te kunnen maken. Anwen reed voor de laatste keer op een Welsh show met Ysselvliedts Hello Goldstar en werd tweede geplaatst in de ridden. Hopelijk is haar nieuwe pony Yselvliedts Master Tom binnenkort zover om het stokje van Goldstar over te nemen. In de younghandles werd Elaine derde geplaatst.